Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni (fotorecept)
Autor receptu: zdezda
Túto pochúťku robievam rada, (recept mám z knižky viď. foto), lebo je málopracná, nie drahá a naozaj chutná v mnohých variáciach.
4 porcie |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv som si prezrela varecháčske recepty z morčacích stehien (namiesto morčacích môžeme použiť aj kuracie stehná), kde som sa poučila najmä o tom, ako sa z nich robí chutná roláda (ibaže na roládku sme nemali chuť). Potom som si spomenula na mierne zaprášenú kuchárku...
- Tieto ingrediencie stačili na supiš papanie a tie som mala :-)
- Do hrnca dáme vodu + všetky koreniny.
- Keď voda s koreninami zovrie, pridáme na kocky ( 2x2 cm) pokrájané mäsko a varíme ho, pokým sa voda na 75percent nevyvarí (neodparí ).
- No a tu, v tomto momente, môžeme prejaviť svoju kreativitu:
-Mäsko so šťavou a super šalátom+ryža
-Mäsko so šťavou a super šalátom+zemiačky...
...alebo
-Mäsko zo šťavy vyberieme, necháme vychladnúť a ...
- ...namočíš do vajíčkovo-strúhankovej zmesi ...
- ...a vysmažíme :-)
- Počas nádherne, zázvorovo voňavujúceho vyvárania mäska si pripravíme šalátik z toho, čo máme naporúdzi :-)...
- ...urobila som s nálevom aj bez ( s vajíčkom )...
- ...no a výsledok ste už vlastne videli, nám chutilo všetko :-)