Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni (fotorecept)

Autor receptu: zdezda

Túto pochúťku robievam rada, (recept mám z knižky viď. foto), lebo je málopracná, nie drahá a naozaj chutná v mnohých variáciach.

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si prezrela varecháčske recepty z morčacích stehien (namiesto morčacích môžeme použiť aj kuracie stehná), kde som sa poučila najmä o tom, ako sa z nich robí chutná roláda (ibaže na roládku sme nemali chuť). Potom som si spomenula na mierne zaprášenú kuchárku...
  2. Tieto ingrediencie stačili na supiš papanie a tie som mala :-)
  3. Do hrnca dáme vodu + všetky koreniny.
  4. Keď voda s koreninami zovrie, pridáme na kocky ( 2x2 cm) pokrájané mäsko a varíme ho, pokým sa voda na 75percent nevyvarí (neodparí ).
  5. No a tu, v tomto momente, môžeme prejaviť svoju kreativitu: -Mäsko so šťavou a super šalátom+ryža -Mäsko so šťavou a super šalátom+zemiačky... ...alebo -Mäsko zo šťavy vyberieme, necháme vychladnúť a ...
  6. ...namočíš do vajíčkovo-strúhankovej zmesi ...
  7. ...a vysmažíme :-)
  8. Počas nádherne, zázvorovo voňavujúceho vyvárania mäska si pripravíme šalátik z toho, čo máme naporúdzi :-)...
  9. ...urobila som s nálevom aj bez ( s vajíčkom )...
  10. ...no a výsledok ste už vlastne videli, nám chutilo všetko :-)