Morčacie alebo bravčové rezne so zelenou fazuľkou (fotorecept)
Autor receptu: helca103
Mám rada túto kombináciu a robím ju asi 25 rokov. Recept vtedy dávali na STV v nejakej relácii o varení ale názov si už nepamätám.
4 porcie |
10-15 minút príprava |
8-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravím si všetko potrebné. Mäso si naklepem, fazuľku scedím a uvarím si ryžu..
- Na panvicu dám olej a mäso opečiem z jednej strany, osolím okorením,otočím a chvíľku opekám. Na každý rezeň dám kôpku zelených fazuliek na to položím plátok šunky, plátok syra a dám pokrievku. Už to nechám len chvíľočku kým sa trochu neroztečie syr. Kuracie a morčacie prsia sa urobia veľmi rýchlo. Keď robím z bravčového vtedy treba mäsko dlhšie opekať. Ale aj tak je to rýchly obed alebo večera.
- Podávam s ryžou ktorú polejem šťavou z výpeku. Môže sa podávať aj s hranolkami alebo zemiakovou kašou.
- Fazuľku si zaváram sama doma.... skúšala som to aj z mrazenou ale to mi už nechutilo. Mám rada veľa fazuľky a takto to vypadá rozrezané :-)
- Ja som si dala iba s jednoduchým šalátom z papriky.