Morčací guláš s cuketou/tekvicou (fotorecept)
Autor receptu: lucylee
Ďalší recept na bielkovinové jedlo.
Autorka: A. Mačingová
Postup
- Deň vopred si namarinujeme mäso v zmesi oleja a korenín. Ak nemáme čas urobiť to deň vopred, namarinujeme ho a necháme odležať aspoň 2 hodiny v chladničke.
Na oleji opražíme cibuľu pokrájanú na pásiky.
- Pridáme mäso a opekáme.
- Podlejeme vodou, pridáme lečo (ja som použila čerstvé paradajky a papriky), cuketu pokrájanú na kocky....
- ....a huby. Ak použijeme sušené, namočíme ich do horúcej vody na pár hodín.
- Pridáme roztlačený cesnak a varíme do mäkka. Na koniec pridáme majoránku, podľa potreby ešte osolíme a okoreníme. Ja som použila dve veľké stehná v kuse a varila som v tlakovom hrnci úplne do mäkka. Ale samozrejme, môžete si mäsko oddeliť od kosti a nakrájať na kocky.