Moravské koláčiky (bez kysnutia)

Autor receptu: amazonka29

Tento recept som objavila na jednej internetovej stránke a nesmierne som si ho obľúbila z dôvodu,že sa priveľmi nekamarátim s kysnutým cestom a toto cesto má v sebe tú zázračnú vlastnosť,že sa nenecháva kysnúť,no spracúva sa ihned po vymiesení-skrátka je rýchle,jednoduché a ešte k tomu skvele chutí.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme múku, cukor a všetky ingrediencie (dávame len pozor, aby mlieko nebolo studené, vajíčka tiež,jednoducho aby mali izbovú teplotu), nakoniec rozdrobíme na celú zmes droždie. Kvások nerobíme!!!! Zamiešame vareškou, potom si navlhčíme ruky vlažnou vodou a trošku propracujeme, minútku. Cesto si vyklopíme na dosku,ktorú sme si vysypali polohrubou múkou a necháme ležat, než si pripravíme tvarohovú a lekvárovú náplň. Nedávame cesto nikde kysnúť, spracovaváme HNEĎ!!!
  2. Rozvaľkáme placku (nebojíme sa podsypávať polohrubou múkou, dokiaľ sa cesto nelepí na valček) a vykrajujeme pohárikom (alebo čímkoľvek s čím sme zvyknutý) koláčky (môžeme spraviť malé,či veľké koláče, je to len na nás). Okraje potrieme žltkom.
  3. Navrstvíme plnku - tvaroh ( si zmiešame s 1 žltkom a cukrom,podľa vlastnej chuti) a lekvár (nám najviac chutí čučoriedkový-ale samozrejme fantázii sa medze nekladú)
  4. Po 20 minutách, kedy koláče pečieme na 180 stupňov, máme takmer hotovo. Ešte môžme hotové koláče pokvapkať rozpusteným maslom s praškovým cukrom, alebo len tak posypať cukrom. Dobrú chuť.