Moravské koláče
Autor receptu: sissi29
Typické moravské koláče, ktoré môžeme nájsť na stole vo všedný aj v nevšedný deň asi v každej domácnosti.
Postup
- Z vlažného mlieka,lyžičky cukru a droždia si urobíme kvások a necháme ho vykysnúť.
- Do múky pridáme soľ, citrónovú kôru, vanilkový cukor, vykysnutý kvások a vlažné mlieko s 2 žĺtkami a roztopenou herou.
- Vypracujeme vláčne cesto, ktoré poprášime múkou, prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Medzitým si z uvedených surovín urobíme mrveničku, tvarohovú a lekvárovú plnku.
- Keď nám cesto krásne nakysne, vyvalkáme si ho na hrúbku 1 cm a povykrajujeme kolieska.
- Kolieska troška ponaťahujeme. Naplníme tvarohovou plnkou a zabalíme. Potom do stredu urobíme priehlbinku, potrieme žĺtkom a naplníme lekvárovou plnkou. Posypeme mrveničkou a dáme upiecť do trúby.