Moravské buchtičky (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Moravské koláče podľa tohto receptu pečiem už 25 rokov. Vždy majú úspech. Možno preto že je to klasika ktorá nikdy nesklame.

50 minút
príprava
10 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo a tuk necháme zmäknúť. Cukor a kvasnice rozmiešame v studenom mlieku, nenechávame vykysnúť. Múku preosejeme pridáme všetky ingrediencie, hneď zamiesime na tuhšie, vláčne cesto a hneď ho aj vyvaľkáme na hrúbku 4 mm.
  2. Vykrajujeme kolieska, do stredu dáme tvarohovú plnku, hrozienka a zavinieme.
  3. Ukladáme na plech zavinutým dolu, vajíčkom vyhĺbime v strede jamku, potrieme vajcom a jamku naplníme lekvárom, posypeme drobenkou.
  4. Pečieme pri teplote 230°C asi 15 minút.