Monkey bread alebo lepkavá škoricová dobrota

Autor receptu: egreska

Suroviny

Postup

  1. Cesto som robila v pekarničke tak ako vzdy,najprv tekute ,potom sypke,program cesto-stači vymiesit a nakysnut len pol hodinku.Tie čo pekaren nemaju tak si najprv urobte kvasok z mlieka,štipky cukru a drozdia.Do misky nasypte muku,vajce ,vodu,mlieko,maslo,sol,pridajte kvasok a vymieste hladke nelepive cesto-ak sa lepí pridajte muku.Nechajte zakryte pol hodinku kysnut..A teraz treba zvolat do kuchyne malych pomocnikov..Pripravte si dve misky-do jednej dajte roztopit maslo(nechat vychladnut),do druhej zmiešat orechy,škoricu a cukor.Vymastite si dobre babovkovu formu.
  2. Z cesta odkrajujte kusky ,velke asi ako dukatove buchtičky.Najprv namočte do masla a potom vyvalajte v škoricovej zmesi.Naukladame ich do formy.Ak vam ešte zmes zostane,kludne to ešte posypte povrchu.teraz to nechajte asi 1 hodinku kysnut a šup do rury na 180st asi 3/4 hodinku...treba sledovat. Je to fantastickéééé!!!
  3. Cele to zvládla urobit aj Niki :-))