Kávová bábovka
Mokrá bábovka s instantnou kávou (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Šťavnatá bábovka s výbornou chuťou, ktorá nie je veľmi sladká, čo mi vyhovuje. Pohár má objem 2 dcl.
16 porcií |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do penista.
- Pridáme pohár vody, olej a šľaháme 2 minúty. Potom pridáme vanilkový cukor, kukuričný škrob, prášok do pečiva, kakao a múku a dobre vymiešame.
- Teraz pridáme do cesta čokoládové kúsky, vymiešame.
- Formu na bábovku potrieme tukom a vysypeme múkou. Nalejeme do nej hotové cesto.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 40 minút.
- Pripravíme si kávu Nescafé 2 v 1.
- Poleva: Kávu nasypeme do misky, pridáme vodu a zamiešame. Pridáme cukor a horúcu vodu, dobre zamiešame, aby sa káva rozpustila. Nakoniec pridáme mlieko. Všetko spolu riadne vymiešame na polevu.
- Keď máme bábovku upečenú, chvíľu počkáme a potom na ňu ešte vo forme začneme liať polevu.
- Zalejeme celú bábovku.
- Takto vsiakne poleva do celej bábovky, ktorú necháme už len vychladnúť.
- Po vychladnutí bábovku vyberieme z formy a ozdobíme ju, kto ako chce. Ja som ju poliala citrónovou polevou a ozdobila cukríkmi.
- Už len pokrájame na kúsky.
- Na tanieriku.