Kávová bábovka

Mokrá bábovka s instantnou kávou (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Šťavnatá bábovka s výbornou chuťou, ktorá nie je veľmi sladká, čo mi vyhovuje. Pohár má objem 2 dcl.

16
porcií
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do penista.
  2. Pridáme pohár vody, olej a šľaháme 2 minúty. Potom pridáme vanilkový cukor, kukuričný škrob, prášok do pečiva, kakao a múku a dobre vymiešame.
  3. Teraz pridáme do cesta čokoládové kúsky, vymiešame.
  4. Formu na bábovku potrieme tukom a vysypeme múkou. Nalejeme do nej hotové cesto.
  5. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 40 minút.
  6. Pripravíme si kávu Nescafé 2 v 1.
  7. Poleva: Kávu nasypeme do misky, pridáme vodu a zamiešame. Pridáme cukor a horúcu vodu, dobre zamiešame, aby sa káva rozpustila. Nakoniec pridáme mlieko. Všetko spolu riadne vymiešame na polevu.
  8. Keď máme bábovku upečenú, chvíľu počkáme a potom na ňu ešte vo forme začneme liať polevu.
  9. Zalejeme celú bábovku.
  10. Takto vsiakne poleva do celej bábovky, ktorú necháme už len vychladnúť.
  11. Po vychladnutí bábovku vyberieme z formy a ozdobíme ju, kto ako chce. Ja som ju poliala citrónovou polevou a ozdobila cukríkmi.
  12. Už len pokrájame na kúsky.
  13. Na tanieriku.