Moje zapečené palacinky (fotorecept)

Autor receptu: babi

Recept je môj, nikdo mi ho nedal, nikde som ho nečítala. Vznikal za "pochodu" ako experiment. Keďže môj manžel chválil, ponúkam ho aj vám. Snáď vám bude chutiť...

40 minút
príprava
30.min minút
na 180  °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na palacinky spracujeme na cesto a necháme chvíľku odležať. Jabľčko nastrúham na jemno. Nesladím, lepšie sa pečú. Plnka bude dosť sladká. Cesto je hustejšie a palacinky budú trošku hrubšie, ale veľmi mäkké a šťavnaté. Ak také nemáte radi, môžete spraviť aj klasické - bez jabľčka.
  2. Pripravíme si suroviny na plnku
  3. Do vyššej misy dáme tvaroh, pridáme dve žľtka ,vanilkový cukor a na špic noža vanilkový extrat. Osladíme podľa chuti. Môžeme viac, lebo palacinky sú nesladené. Kto má rád, môže pridať hrozienka. Mne sa nežiadalo.
  4. a vyšlaháme
  5. Pripravíme si palacinky ,ale necháme si z cesta také množstvo, ktoré zodpovedá asi trom palacinkám. Natrieme plnkou ,preložíme okraje
  6. a zatočíme.
  7. Ukladáme do podlhovastej zapekacej misy - ja som použila pekáčik z varného skla. To som zabudla nafotiť, ale vy si to určite viete predstaviť. Palacinka sa rovná šírke misy. Tiež nepoužijeme celú plnku. Teraz si pripravíme zmes na zaliatie: Cesto ktoré nám ostalo z palaciniek vmiešame do tvarohovej plnky
  8. a vyšlaháme .
  9. Pripravíme si sneh z dvoch bielkov, kroré nám ostali pri príprave plnky. Jednu väčšiu lyžicu pridáme k zmesi a jemne premiešame. K ostatnému snehu pridáme cukor - podľa chuti - a rýchlo zašlaháme.
  10. Takto pripravené vylejeme na palacinky a posypeme sekanými mandlami. Dáme do vyhriatej rúry / 180°C/ piecť na tak dlho, kým nám zaliata zmes nestuhne a nechytí slabo hnedú farbu. Približne 15-20 min. ale radšej kontrolujte.
  11. Keď má požadovanú farbu aj hustotu / pri pichnutí sa môže slabúčko lepiť na ihlicu/, natrieme sladký sneh, znovu posypeme mandlami a dáme naspäť do rúry.
  12. Znížime teplotu na 150-160°C a dopečieme do ružova.