Moje racio cookies

Autor receptu: martamm

Recept na cookies som dostala od kolegyne, len som si troška upravila ingrediencie tak, aby zodpovedali mojim požiadavkám o racio výžive. Bielu múku som zamenila za celozrnnú, rafinovaný cukor za trstinový - v menšom množstve, olej za olivový a dala som len polovičné množstvo. S výsledkom som spokojná, môžem si občas dať pár kúskov na desiatu, alebo olovrant, alebo len tak ku kávičke bez pocitu hriechu. Koláčiky sú vhodné aj pre deti, moje vnúčatá ich len tak sfúknu zo stola...

20 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrozienka preberieme, opláchneme a zalejeme v miske horúcou vodou. V miske zmiešame všetky sypké suroviny. Celé vajcia vyšľaháme s trstinovým cukrom a vanilkoovým cukrom do peny. Po častiach zašľaháme olej a sypké suroviny, podľa potreby prilievame vlažnú vodu, ja som dala asi 2 dcl. nakoniec vmiešame precedené hrozienka. Vznikne nám hmota, ako hustá kaša.
  2. Plech vyložíme papierom na pečenie. Pripravíme si do pohára studenú vodu, do ktorej si namáčame kávovú lyžičku, ktorou kladieme na plech kôpky hmoty. Kôpky potom roztlačíme namočenou vidličkou.
  3. Upečieme doružova v rúre vyhriatej na 180 stupňov, cca 10-15 minút. Z uvedeného množstva mi vyšli 3 plechy. Vychladnuté koláčiky skladujem vo veľkom pohári so šróbovacím viečkom.