Moje lečo
Autor receptu: pusta
Každý má svoj obľúbený spôsob prípravy leča, ja ho robím takto, recept pridávam ako
inšpiráciu do týchto dní.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 90 °C |
Postup
- Papriky som zbavila jadrovníka, vyrezala som žilky, umyla som ich, pokrájala na prúžky, umyté paradajky som pokrájala na osminky, očistenú cibuľu som pokrájala na jemno.
- V hrnci na rozohriatom oleji som orestovala cibuľu, na nej klobásu, pokrájanú na kolieska, pridala som papriku a paradajky, za občasného premiešania som ich dusila pod pokrievkou takmer do mäkka, nechávam na al dente, nemáme radi rozvarené, pridala som vajcia rozšľahané vajcia so soľou, nechala som ich zraziť.
- Podávala som horúce s chlebíkom, žiaľ, už nemám domácu štipľavú madarskú klobásu teraz, minula sa už u nás, do rozpisu a postupu som ju však napísala, keby niekto chcel podľa môjho receptu lečo pripraviť, prosím, nevyčítajte mi to v komentároch, recept som pridala ako inšpiráciu na rýchle a chutné jedlo z madarskej kuchyne, každý si ho môže prispôsobiť podľa seba.