Moje lángoše
Autor receptu: izabella929
Tento recept obľubujeme.Pripravujem ho dosť často..
4 porcie |
30 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup
- Hladkú múku preosejem,pridám štipku soli, vykysnútý kvások z vody, cukru a vlažnej vody a vypracujem vláčne cesto. Posypem vrch cesta hladkou múkou, cesto prežehnám a prikryjem utierkou.Nechám na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto dám na pracovnú dosku a nechám ho chvíľku oddychovať. Z cesta odoberiem malé kúsky ako päsť a uložím na dosku ešte kysnúť.Na hrúcej masti s olejom vyprážam upravené cesto do tvaru kolesa. Po vybratí, ho natriem smotanou a na vrch nastrúham syr..občas ho robím aj s cesnakom, kečupom, proste aj len posypané soľou je vynikajúci..
- Ja pre seba robím tak, že si ho natriem syrokrémom a jem ho s nakrájanými rajčinami...Do cesta pridávam štipku rasce, je výraznejšie...