Moje budapeštianske rezy (fotorecept)

Autor receptu: garanco

Na Vareche je uvedený recept pod týmto názvom, ale je celkom iný. Tento je náš starý rodinný recept, no tými rokmi vôbec nestratil nič na svojej lahodnej chuti, tak si ho možno aj Vy vyskúšate:

60 minút
príprava
8 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín spracujeme v mise cesto, ak je tuhé, pridáme biely jogurt
  2. rozdelíme ho na tri rovnaké diely,
  3. rozvaľkáme a na papieri pečieme po jednom do ružova ( pri 220 asi 8 min).
  4. Na plnku upálime kryštálový cukor na zlato,
  5. zalejeme polovicou mlieka, pridáme práškový cukor, necháme karamel rozpustiť. Do druhej polovice mlieka pridáme múku, dobre rozmiešame a za stáleho miešania vlejeme ku karamelu. Pridáme mleté orechy a krátko povaríme. Do horúceho vmiešame maslo, miešame do vychladnutia (ja dám nádobu do studenej vody, aby bol postup rýchlejší).
  6. Do studeného pridáme rum - um (podľa toho, čo nájdete zabudnuté v skrinke na alkohol), -nezabudnite, že treba upraviť aj Vaše chuťové bunky :-) , potom plnku dobre vyšľaháme. Možno tiež použiť aj rumovú príchuť do pečiva.
  7. Plnkou natrieme pláty, jemne ich pritlačíme a polejeme vlažnou polevou: všetky prísady dobre rozmiešame, povaríme asi 2minúty. Môžme použiť aj čokoládu. Je dobré, ak necháme zákusok trochu postáť, napr. do druhého dňa a až potom ho krájame nožom, namočeným v horúcej vode.