Zemiaková baba
Moja zemiaková baba s kuracím mäsom a prerastenou slaninkou
Autor receptu: macka78
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup- Krúpy opláchneme na sitku a dáme variť presne ako ryžu, ale nie úplne do mäkka. Pridáme trošku soli. Kým sa nám varia krúpy, nakrájame si slaninku a kuracie mäso na drobné kúsky. Očistíme cibuľu a cesnak, oddelíme žĺtky od bielkov.
- Slaninu dáme na rozohriatu panvicu a popražíme, pridáme nakrájanú cibuľu a nakoniec kuracie mäso. Túto zmes nesolíme, nakoľko slanina je dosť slaná. Necháme vychladnúť.
- Očistené umyté zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme 3 žĺtky, 1 ČL Soli, 1 ČL mletej papriky, rascu, majoránku, mleté čierne korenie, strúčiky cesnaku, hladkú múku, vychladnuté krúpy, slaninovú zmes s mäsom a celé to premiešame. Nakoniec vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a štipkou soli a už len zľahka premiešame.
- Zmes nalejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre 180 - 190 stupňov 1 hodinu.
|