Kakaová torta

Moja super torta

Autor receptu: mracik9

Kakaová torta s pudingovým krémom a banánmi

8
porcií
60 minút
príprava
35-40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Na cesto vymiešame žĺtky s cukrom do peknej svetložltej peny. Bielky šľaháme na najvyššom stupni ručného mixéra 4-5 minút do tuhého snehu. Do žĺtkovej peny pridáme mlieko a potom olej, dobre premiešame. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a potom sa preoseje a vmiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec jemne zašľaháme sneh.
  2. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenia a nalejeme pripravené cesto. Urovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 °C. Pečieme 35-40 minút, urobíme skúšku špajľou. Upečený korpus necháme úplne vychladnúť. Ja ho potom zabalím do potravinovej fólie a nechám odstáť do druhého dňa. Na druhý deň korpus rozrežem rybárskym vlascom na štyri časti.
  3. Krém: Z vanilkového pudingového prášku Créme Olé a mlieka pripravíme puding podľa návodu. V druhej nádobe vyšľaháme 300 ml šľahačkovej smotany do tuha a všetko spolu spojíme.
  4. Štyri banány pokrájame na kolieska. Začneme plniť tortu. Tortovú formu vystelieme potravinovou fóliou. Prvý korpus natrieme malým množstvom višňového džemu (ak nemáte, skúste dobrý višňový jogurt), na to navrstvíme časť krému a rozložíme časť banánov. Položíme druhú časť korpusu a jemne pritlačíme. Postup zopakujeme - vrstvíme a uložíme ďalšie dve časti korpusu. Vrch torty potrieme zvyšným krémom.
  5. Na ozdobu som použila parížsku šľahačku pripravenú deň vopred zu 100 ml šľahačkovej smotany a 100 g tmavej čokolády.
  6. Nepečiem torty často, táto mala byť s pribináčikovým krémom, ale chybička sa vloudila, kúpila som tvrdý tvaroh, tak nakoniec takto, ale neľutujem, bola užasná.