Moja prvá ťahaná štrúdla (fotorecept)

Autor receptu: janka1710

Štrúdlu mám veľmi rada, ale vždy som sa bála ťahaného cesta. Cez víkend som sa však rozhodla, že si ju konečne skúsim aj sama upiecť. Cesto sa mi miestami trhalo, ale štrúdľa nakoniec chutila výborne. Na prvykrát môže byt :))))

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z múky, masti, soli, vajca, octu a vody si spravíme cesto. Necháme ho chvíľku odpočívať.
  2. Obrus posypeme múkou a cesto trochu rozvaľkáme.
  3. Cesto začneme ťahať od stredu dobre pomúčenými rukami. Vytiahnuté cesto potreme vajcom a poprášime troškou strúhanky. Poukladáme nastrúhané jabĺčka ochutené škoricovým a vanilkovým cukrom a ja som pridala aj vykostkované čerešne.
  4. Pomocou obrusa cesto stočíme a potrieme vajcom. Pečieme pri 180stupňoch približne 45minút.
  5. Nakoniec štrúdľu posypeme práškovým cukrom. Hotovo :)