Moja prvá slaná torta

Autor receptu: hrky

Prikladím ešte raz, nakoľko sa nedá opraviť priložené foto a ja som mala tortu zle odfotenú :(

60 minút
príprava

Postup

  1. Neuvádzam množstvo surovín, nakoľko je individuálne, akú veľkosť torty si zvolíte. Ja som použila uloženie 4x4 kusy, čo ale je v celkovom prevedení dosť veľká a objemná torta, a dosť ťažká. Kľudne môžete začať napr. 2x2 kúsky, prípadne 3x3
  2. Pripravíme si pomazánky, ktoré chceme na poschodia použiť, ja som sa rozhodla pre syrovú s cesnakom, maslovú z pomazánkového a obyčajného masla, s trochou pažitky a poslednú tuniakovú. Každý si môže zvoliť akúkoľvek kombináciu, čo komu najviac chutí:-)
  3. Takže začneme uložením prvých chlebíkov do rozmeru, pre aký sme sa rozhodli. Natrieme jednu z pomazánok, ja som dávala prvú syrovú, na to som naukladala plátky šunky a syra, potrieme ešte tou istou pomazánkou a murujeme ďaľšie poschodie:-) Čiže znova chlebíky, druhú pomazánku, na to znova šunka a plátkový či tvrdý syr. Takto pokračujeme do posledného poschodia. Troška pomazánky si odložíme na konečné potretie vrchu a bokov.
  4. Nakoniec som tortu prekryla plátkami šunky, môže sa prekryť aj plátkami syru. Úplne konečné bolo zdobenie, tam sa môže každý vyhrať podľa vlastnej fantázie a chutí, kto čo má rád:-) Torta mala veľký úspech a som rada, že chutila:-)