Moja perníková chalúpka (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dlhšiu dobu som uvažovala nad tým, či nájdem v sebe toľko trpezlivosti, aby som zvládla také dielo. Inšpiráciou bola naša Varecháčka z Chorvátska, ktorá ma prosila o recept na kvaple z cukru. Keďže som také ešte nerobila, musela som poprosiť priateľku z FB Eriku. Tak mi napadla myšlienka, dokázala by som niečo také milé vyrobiť. Posúďte, čo sa mi to podarilo.

1
porcia
240 minút
príprava
9 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ani som nepátrala po recepte na chalúpku. Použila som svoj recept na medovníky, že ak sa mi nepodarí z tohto cesta vytvoriť niečo pekné, tak napokon to budú medovníky. Z uvedených surovín som vytvorila cesto a nechala som ho 1 hod. odpočívať v chlade. Kým cesto odpočívalo, urobila som si nákres, asi ako by to malo vyzerať. Až keď som mala cesto upečené, našla som na internete podrobný popis. Čo už.
  2. Z oddýchnutého cesta som si vyrobila kusy domčeka tak, že som priložila papier na cesto a nožom som odrezala časti.Uložila som na plech a dala upiecť na 180 st. 9 min. Upečené som nechala stáť do druhého dňa. Susedka sa na to pozerala a iba utrúsila poznámku: "Som ja len zvedavá, čo z tohto bude," no na to som i ja bola sama zvedavá. Moc sa mi to nepáčilo.
  3. Takže som ďalej moje trápenie ani nefotila, lebo som neverila, že to zvládnem. Najprv som vyrobila cukrovú polevu. Do misy som preosiala práškový cukor 2 x a pridala som za kávovú lyžičku citrónovej šťavy. Bielok som vyšľahala, pridala som citrónovú šťavu a po lyžici som pridávala cukor. Vložila som do sáčku so špičkou na zdobenie medovníkov a začala som zdobiť. Aj som mala predlohu, no robila som celkom niečo iné. Aj keď to ešte nie je dokonalé, ale aspoň som sa pokúsila o to.
  4. Podklad na ktorom som stavala domček som si vyrobila tiež z medového cesta podľa svojho vkusu. Ešte ukážem i strechu a domček z boku. Cencúľe nie sú vydarené, ale aspoň troška sa podobajú. Ba bočnú stenu som napísala LÁSKA, no trošku ju prekryli kvaple.
  5. Veľmi nerada pečiem vianočné pečivo, je to ako by ma ťahali za vlasy. Jednoducho ma to nebaví, ale aj napriek tomu som vyrobila niečo.T ak sa chválim, lebo pre mňa je to ako trest vykrajovať ozdobovať drobotinu. Košíčky a plnila som ich orechovou plnkou.
  6. Linecké a potom som to zlepovala.
  7. A robila som i také milé kvaple. Ešte dobre, že Vianoce nie sú každý deň. Prajem vám všetkým nádherné predvianočné pečenie.