Môj prvý chlieb robený z troch druhov múky (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

20
porcií
200 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Try druhy múky pomiešame s rascou celou,soľou,sušeným droždím a vlažnou vodou.Premiešame dôkladne, len tak ručne aby sme citili hustotu cesta.Poprípade pridáme ešte trochu vody,no cesto musí byť naozaj lepivé a husté aby si náš chlebík udržal svoj tvar pri pečení.
  2. Veľmi som nerád, keď sa mi lepí cesto po prstoch a tak som si ,,pozval"pomocníka.Cesto som hnietil ani nie 5 minút.
  3. Cesto nám po necelej hodinke pekne nakyslo.
  4. Z vykysnutého cesta si spravíme takúto väčšiu knedľu podobajúcu sa chlebu.
  5. Chlieb som vložil do vymasteného a múkou posypaného plechu. S novou žiletkou som si narezal ornamenty na chlieb.Ten kríž je tam vlastne na poctu mojej sestričky ktorá je mníška a stará sa o veľmi ťažkých pacientov celé dlhé roky.,,Účinkuje" aj na vareche,len ju nepoznáte.
  6. Chlieb som piekol nasledovne: 15 minút /230 C.Ďalej som ho piekol na 170 C /50 minút prikrytý alobalom. !!! Chlieb som skontroloval ku koncu pečenia poklepaním prstom na jeho povrch.Keď počujete akože tupé dunenie tak je to signál,že chlieb bude pomaly iupečený resp.možno,že je už ok.Po vybratí z rúry som ho natrel roztopeným maslom.
  7. Dobrú chuť priateľia a priateľky .Želám vám vydarený víkend.