Orechový zákusok

Môj Opitý Izidor (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Trochu jednoduchší, rýchlejší, ale rovnako vynikajúco chutný.* Orechový korpus je v šálkovej verzii. V orechovej plnke menej alkoholu a čokoládová plnka nevarená, jednoduchá.

Suroviny

Postup

  1. Orechový korpus: Používam šálku s objemom 220 ml. Vyšľahám celé vajcia s práškovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridávam ostatné suroviny – mleté orechy, mlieko, olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Premiešam. Cesto nalejem do vymastenej a vysypanej formy 20 x 30 cm.
  2. Pečiem v predhriatej rúre na 175 stupňov cca 20 minút. Sledujte si podľa svojej rúry. Upečený korpus nechám vychladnúť. Vychladnutý korpus natriem domácim jablkovo-pomarančovým lekvárom.
  3. Orechová plnka: Na lekvár natieram orechovú plnku, ktorú si pripravím vopred tak, že poriadne zmiešam mleté orechy, práškový cukor, rumovú arómu a a alkohol – v mojom prípade je to koňak. Nechám chvíľu postáť – kým vychladne upečený korpus.
  4. Čokoládový krém: Čokoládový krém plnku pripravím tak, že najprv vyšľahám spolu mixérom mlieko, práškový cukor, krémovú náplň čokoládovú v prášku presne podľa návodu a potom do nej zašľahám 125 g masla. Pripravený čokoládový krém navrstvím na orechovú plnku
  5. Zákusok nechám v chlade stuhnúť. Stuhnutý zákusok ozdobím.