Môj kurací perkelt s haluškami (fotorecept)

Autor receptu: mississka

Recept na výborné a jednoduché jedlo, ktoré zvládne každý:)

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do väčšieho hrnca dáme roztopiť maslo (ale originál maslo, nie tie margaríny čo nemajú s maslom nič spoločné:)) , pridáme na drobno nakrájanú cibuľku a podusíme. Krásne nám rozvoniava po kuchyni kombináciou s maslom :)
  2. Pridáme bobkový list a polievkovú lyžicu červenej papriky. Vôbec sa nemusíte báť toho, že vám ujde ruka:)
  3. a teraz tam hodíme umyté kuracie stehná, prípadne krídelka alebo iné mäsko, ktoré máte po ruke, osolíme a okoreníme. Krátko opražíme z každej strany a dáme si do konvice variť tak liter vody.
  4. Keď sa nám uvarí voda, pridáme plyn na sporáku a zalejeme stehienka vriacou vodou. A už len prikryjeme a pekne dusíme :)
  5. Po asi polhodinke dusenia si postavíme ďalší hrniec s osolenou vodou a ideme spraviť halušky. Z asi hrnčeka múky, jedného vajíčka a vody vymiešame lepkavé a nie moc tuhé cesto..Keď sa bude zdať riedke, tak ešte pridať múku a keď moc husté tak vody.
  6. Sú hotové keď vyplávajú na povrch, už ich len scedíme :) z toho hrnčeka mi vyšla asi takáto miska halušiek
  7. Kým sa spravili halušky tak sa dorobilo aj mäsko.. Už len vymiešame smotanu na šľahanie a hladkú múku (radšej používam smotanu na šľahanie ako na varenie, omáčky sú potom jemnejšie). Kto sa bojí, že to nevymieša dobre, tak nech to vlieva do omáčky cez nejaké husté sitko :) už len krátko povaríme. Ja omáčku aj cedím, lebo u nás moc nemajú radi kúsky cibule. Už len naložiť a šup jesť. Dobrú chuť :)