Mliečne hrianky

Autor receptu: viktor

Zložitejší ale o to lepší.v podstate obyčajné hrianky na panvici a v oleji či masti.jedlo raňajkové, ale viac veekendové, keďže je treba na prípravu viac času

15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si nakrájame nadrobno cibuľu, pripravíme do misky, opražíme ju až po upražení volských ôk.Na masti upražíme volské oká, počet je ľubovoľný, ja delím jedno na dve až tri časti, ale až pred servírovaním. Po upražení preložíme na tanier, ale zabalíme do alobalu aby nevychladlo.
  2. Udusíme do sklovita cibuľu a preložíme do taniera, zabalíme alobalom aby nevychladla.Súčasne si pripravíme rajničku s mliekom ktoré zohrejeme.
  3. Nakrájaný chlieb, počet je ľubovoľný ale po skúsenosti chlebov bude určite málo tak budú chutiť, chlieb opečieme na masti alebo oleji na hrianky, môžeme opiecť trocha viac než je zvykom, nevadí ak je hrianka po opečení tuhšia. Upečenú hrianku hneď z horúceho oleja ponoríme na sekundu z každej strany do teplého mlieka,hrianka musí v mlieku zaškvrčať, hneď vyberieme a preložíme na tanier , prikryjeme alobalom aby nevychladla. Iste ste si všimli, že všetko sa drží teplé, teplé sa aj servíruje.
  4. Keď máme hrianok koľko potrebujeme,servírujeme pri stole takto.Na celú hrianku dáme udusenú teplú cibuľu, prikryjeme teplým volským okom, resp.polovicou alebo tretinkou volského oka,zapíjame čajom alebo tým na čo sme pri raňajkách zvyknutí. Odmenou za čas strávený prípravou Vám budú vďačné pohľady a mastné prsty a ústa celej rodiny .