Briošky
Mliečne briošky s anízom (Bollos de leche con anís) (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Sladké s vôňou anízu. Na spríjemnenie raňajok alebo olovrantu. Najlepšie je, keď sa po kúsku trhajú a namáčajú do kávy alebo čaju :-))
10-12 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Vymiešame 100 g múky s vlažným mliekom, štipkou soli a droždím. Necháme napučať a odpočívať 1 hodinu.
- V mažiari podrvíme aníz.
- Do oddýchutého cesta primiešame cukor, škoricu, maslo, masť, 1 vajce, zvyšok múky, nastrúhanú citrónovú kôru a aníz. Poriadne vymiešame na vláčne cesto.
- Z masy odoberáme asi 50 g guľky a formujeme “lodičky”. Z tejto dávky vyjde 10-12 briošiek. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme kysnúť 1-1,5 hodiny.
- Druhým vajcom potrieme briošky a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C asi 15-20 min.
- Dobrú chuť.