Mliečna ryža
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Umyté jahody si nakrájame na malé kúsky. Potom si nakrájame sušené ovocie. Kúsok manga očistíme a nakrájame na kocky. Do hrnca si nalejeme šľahačku s mliekom a zohrejeme. Vanilkový struk rozkrojíme a nožom vyberieme semienka. Tie potom dáme do šľahačky, a pridáme vopred uvarenú ryžu a maslo.
- Pridáme šťavu z jednej limetky a nastrúhame limetkovú kôru. Prilejeme salko a premiešame. Pridáme sušené ovocie, povaríme a nakoniec pridáme aj čerstvé ovocie. Všetko premiešame a ešte chvíľu povaríme.
- Jahodovú omáčku pripravíme nasledovne: zmixujeme jahody, cukor, zopár lístkov mäty, trochu salka a likér Pernod. Servírujeme mliečnu ryžu s jahodovým culis a ozdobíme strukom z vanilky a lístkami čerstvej mäty.
|