Mliečna ryža s granátovým jablkom
	        Autor receptu: denisac
	         
	        
	        Prvýkrát  som vyskúšala urobiť mliečnu ryžu a bola som milo prekvapená ako je to jednoduché a dobré. S kupovanou sa nedá vôbec porovnať a k tomu kombinácia vanilka s granátovým jablkom... mňam. A nechutila len mne, ale aj Emke :) Na záver som ju ozdobila badiánom, ale nabudúce ho vyskúšam tiež pridať, môže to byť zaujímavá kombinácia.
inšpirácia Apetit
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	5 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút tepelná úprava  | 
Postup
- V hrnčeku privedieme na silnom plameni k varu ryžu, mlieko, cukor a dreň z vanilkového lusku. Ztlmíme, priklopíme a za občasného miešania varíme 25-30 minút domäkka a do zhustnutia. Tesne pred dokončením vmiešame citrónovú kôru.
 - Vylúpeme granátové jadierka a šťavu zachytíme. V hrnčeku privedieme k varu granátovú šťavu s lyžicou vody a s 2 lyžicami cukru. Vmiešame granátové jadierka a vypneme plameň. Ryžu ozdobíme a podávame.