Mliečna ryža
Mliečna ryža podľa Chuť od Naty
Autor receptu: ryzasos
Recept na mliečnu ryžu podľa Chuť od Naty. Túto si naozaj zamilujeme. Vyladená a príjemná chuť s ryžou SOS Classic.
4 porcie |
10 (+ chladenie) minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mlieko, vodu, vanilku a ryžu dáme do hrnca s hrubým dnom.
- Privedieme k varu a za občasného miešania varíme na strednom plameni 15-20 minút, kým je ryža na skus. Odstavíme z plameňa, primiešame cukor a necháme vychladnúť. Najlepšie cez noc v chladničke.
- Sprvu nadbytočná tekutina sa vstrebe do ryže a mliečna ryža získa dokonalú konzistenciu. Aj chuť.
- Potom už iba stačí dochutiť obľúbenými toppingami, ovocím či čokoládou a vychutnať. Jednoduché a vynikajúce.