Mliečna ryža

Mliečna ryža podľa Chuť od Naty

Autor receptu: ryzasos

Recept na mliečnu ryžu podľa Chuť od Naty. Túto si naozaj zamilujeme. Vyladená a príjemná chuť s ryžou SOS Classic.

4
porcie
10 (+ chladenie) minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mlieko, vodu, vanilku a ryžu dáme do hrnca s hrubým dnom.
  2. Privedieme k varu a za občasného miešania varíme na strednom plameni 15-20 minút, kým je ryža na skus. Odstavíme z plameňa, primiešame cukor a necháme vychladnúť. Najlepšie cez noc v chladničke.
  3. Sprvu nadbytočná tekutina sa vstrebe do ryže a mliečna ryža získa dokonalú konzistenciu. Aj chuť.
  4. Potom už iba stačí dochutiť obľúbenými toppingami, ovocím či čokoládou a vychutnať. Jednoduché a vynikajúce.