Mlčanie jahniat (gastroverzia) (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Keď som videla jahňacie kotlety v obchode, tak som neodolala. Jahňacinu vlastne takmer nejeme, v obchodoch je veľmi zriedka...asi všetky naše jahniatka odvážame do Talianska. Je to škoda, lebo jahňacina je veľmi zdravá (nech mi moje vegetariánske kamarátky odpustia!!!).Takže som dnes urobila jedlo, ktoré som so smiechom nazvala mlčanie jahniat. Jahňatá mlčali a pes zavíjal od hladu pri šporáku ako blázon.A muž povedal,aby som sa odhlásila z mojich kuchárskych portálov,lebo sa do ničoho nevopchá.

4
porcie
120 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z citrónovej šťavy, oleja, vína, byliniek, posekaného cesnaku, soli a čierneho korenia si urobíme marinádu.
  2. Dobre premiešame s kotletami.
  3. Ja zvyknem vždy mäso aj s marinádou dať do mikroténového sáčku, uzavriem a nechám niekoľko hodín marinovať v chlade.
  4. Na hráškovú zemiakovú kašu si dáme variť zemiaky do osolenej vody.
  5. Keď sú už zemiaky skoro hotové, pridáme mrazený hrášok a uvaríme domäkka.Pridáme aj posekanú petržlenovú vňať.
  6. Zlejeme vodu, popučíme zemiaky s hráškom, pridáme maslo (ja používam nátierkové), mlieko, dochutíme soľou. Nakoniec som ešte zľahka prešla cez kašu ponorným mixerom, ale tak, aby zostala hrubšia štruktúra.
  7. Na panvici si rozpálime olej a opečieme z oboch strán namarinované kotlety. Hotové vyberieme na tanier a prikryjeme ešte alobalom, aby zostali teplé.
  8. Na panvici, kde sme piekli kotlety, opečieme rajčiny.
  9. Keď už sú hotové, pridáme nakrájaný šalát frisee alebo rukolu. Zľahka premiešame, pokvapkáme zvyšnou marinádou a hotoooooooooo ..ako hovorí môj vnuk.
  10. A toto by už bola verzia pre @tornadolue a @lucylee....
  11. My sme mali tú kompletku...:-)))