Minišpekáčiky v kabátiku (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Tento recept som si vymyslela sama občas ho robievam, ako aj teraz keď mi zostalo lístkové cesto z čiapočky. Vyskúšajte.

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Množstvá neuvádzam záleží od počtu stravníkov, treba počítať 4-6 kúskov na osobu. Je to dosť sýte jedlo.
  2. Lístkové cesto si rozvaľkáme na hrúbku cca 3-5 mm. Radielkom na pirohy si nakrájame pásiky, ktoré potrieme ostrým kečupom položíme naň kúsok plátkového syra, nie cez celý pásik, aby nám nevytekal a nepriháral. Šírka pásikov má byť taká,aby z každého kraja párka trčala asi 2 cm. Každú párku rozkrojíme napoly a konce každého kúska do kríža nakrojíme, ako keď ideme opekať špekačky. Potom párok do pripravené cesta so syrom zarolujeme.
  3. Poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme korením na pizzu a navrch dáme rascu, alebo sezam. Pečieme pri 180 cca 15-20 minút. Zo zvyškov môžeme urobiť tyčinky.
  4. No a tu je výsledok. Podávame ich teplé.
  5. Keďže mi stále zvyšovalo cesto tak som skúsila jedlo z receptov dňa http://varecha.pravda.sk/recepty/plesnovy-syr-v-listkovom-ceste-brusnicami/9357-recept.html Poviem vám je to famózny recept, ale musíte byť dobre hladný, je to veľmi sýte. Ja som zvládla len polku.