Plnené šišky

Minišišky s karamelovou plnkou

Autor receptu: redakcia

Vyskúšajte vypražené šišky naplniť jednoduchým karamelovým krémom. Bude to príjemná zmena.

6
porcií
45 (+ kysnutie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V miske zmiešame droždie s lyžicou cukru, s vlažnou vodou a s mliekom. Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vzísť kvások, trvá to asi 10 minút.
  2. Vo veľkej mise spojíme múku, roztopené maslo, rozšľahané vajcia, zvyšnú lyžicu cukru a pridáme vykysnutý kvások. Najlepšie v robote alebo ručným mixérom s nadstavcami na miesenie vypracujeme cesto. Cesto preložíme do misy potretej olejom, prikryjeme a na teplom mieste necháme 45 minút kysnúť.
  3. Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku a ešte rukami prepracujeme. Z cesta odoberáme rovnako veľké kúsky a vyformujeme z nich guľôčky. Poukladáme v dostatočných rozstupoch na múkou posypanú dosku alebo na papier na pečenie, prikryjeme a necháme ešte 30 minút kysnúť.
  4. V panvici rozohrejeme olej a jednotlivé guľôčky v ňom vypražíme dozlatista z oboch strán. Vyberáme na papierové obrúsky, ktoré odsajú prebytočný tuk.
  5. Zo Zlatého klasu a mlieka vymiešame krém podľa návodu na obale, potom doňho zamiešame aj karamelové kondenzované mlieko. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka s tenkou dlhou špičkou, ktorá prepichne minišišky. Trošku krému nastriekame do každej minišišky, podľa chuti môžeme ešte posypať práškovým cukrom a ihneď podávame.