Plnené šišky
Minišišky s karamelovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Vyskúšajte vypražené šišky naplniť jednoduchým karamelovým krémom. Bude to príjemná zmena.
6 porcií |
45 (+ kysnutie) minút príprava |
Postup
- V miske zmiešame droždie s lyžicou cukru, s vlažnou vodou a s mliekom. Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vzísť kvások, trvá to asi 10 minút.
- Vo veľkej mise spojíme múku, roztopené maslo, rozšľahané vajcia, zvyšnú lyžicu cukru a pridáme vykysnutý kvások. Najlepšie v robote alebo ručným mixérom s nadstavcami na miesenie vypracujeme cesto. Cesto preložíme do misy potretej olejom, prikryjeme a na teplom mieste necháme 45 minút kysnúť.
- Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku a ešte rukami prepracujeme. Z cesta odoberáme rovnako veľké kúsky a vyformujeme z nich guľôčky. Poukladáme v dostatočných rozstupoch na múkou posypanú dosku alebo na papier na
pečenie, prikryjeme a necháme ešte 30 minút kysnúť.
- V panvici rozohrejeme olej a jednotlivé guľôčky v ňom vypražíme dozlatista z oboch strán. Vyberáme na papierové obrúsky, ktoré odsajú prebytočný tuk.
- Zo Zlatého klasu a mlieka vymiešame krém podľa návodu na obale, potom doňho zamiešame aj karamelové kondenzované mlieko. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka s tenkou dlhou špičkou, ktorá prepichne minišišky. Trošku krému nastriekame do každej minišišky, podľa chuti môžeme ešte posypať práškovým cukrom a ihneď podávame.