Snehové minitortičky

Minipavlovovky s čokoládovo-orieškovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

2 plechy
porcie
40 minút
príprava
90 minút
na 100 °C

Postup

  1. Minipavlovovky pripravujeme večer vopred, pretože je potrebné sušiť ich v rúre celú noc. Rúru vyhrejeme na 150 °C. Pripravíme si základné snehové cesto. Recept na prípravu základného snehového cesta nájdete tu.
  2. Do cukrárskeho vrecka vložíme ozdobnú špičku (napríklad Wilton 6 B). Cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou naplníme pripraveným snehovým cestom.
  3. Na papier na pečenie si predznačíme kruhy s priemerom asi 7 cm. Minipavlovovky narastú, preto nechávame dostatočné rozstupy. Papier na pečenie prilepíme v rohoch snehovým cestom na plech na pečenie, aby sa v rúre nenadvihoval. Doma v rúre pečieme vždy naraz len jeden plech. Na papier na pečenie nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou minipavlovovky. Pripravený plech vložíme do vyhriatej rúry a ihneď teplotu znížime na 100 °C a sušíme 1,5 hodiny. Keď sa minipavlovovky dosušia, rúru neotvárame a necháme v nej plech celú noc. Na druhý deň plech vyberieme a minipavlovovky dokončíme.
  4. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s mascarpone.
  5. Do vyšľahaného krému pridáme čokoládovo-orechovú nátierku a jemne premiešame, pozor, aby sme krém neprešľahali.
  6. Krém prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a naplníme ho krémom.
  7. Cukrárskym vreckom nanesieme krém na každú minipavlovovku.
  8. Podľa vkusu dozdobíme jedlými kvetmi a podľa chuti bobuľovým ovocím aj nasekanými lieskovými orieškami. Minipavlovovky s krémom spotrebujeme do 24 hodín – pretože krém obsahuje šľahačku a pod váhou krému sa minipavlovovky začnú prepadať a klesať.