Snehové minitortičky
Minipavlovovky s čokoládovo-orieškovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
2 plechy porcie |
40 minút príprava |
90 minút na 100 °C |
Postup- Minipavlovovky pripravujeme večer vopred, pretože je potrebné sušiť ich v rúre celú noc. Rúru vyhrejeme na 150 °C. Pripravíme si základné snehové cesto. Recept na prípravu základného snehového cesta nájdete tu.
- Do cukrárskeho vrecka vložíme ozdobnú špičku (napríklad Wilton 6 B). Cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou naplníme pripraveným snehovým cestom.
- Na papier na pečenie si predznačíme kruhy s priemerom asi 7 cm. Minipavlovovky narastú, preto nechávame dostatočné rozstupy. Papier na pečenie prilepíme v rohoch snehovým cestom na plech na pečenie, aby sa v rúre nenadvihoval. Doma
v rúre pečieme vždy naraz len jeden plech. Na papier na pečenie nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou minipavlovovky. Pripravený plech vložíme do vyhriatej rúry a ihneď teplotu znížime na 100 °C a sušíme 1,5 hodiny. Keď sa minipavlovovky dosušia, rúru neotvárame a necháme v nej plech celú noc. Na druhý deň plech vyberieme a minipavlovovky dokončíme.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s mascarpone.
- Do vyšľahaného krému pridáme čokoládovo-orechovú nátierku a jemne premiešame, pozor, aby sme krém neprešľahali.
- Krém prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a naplníme ho krémom.
- Cukrárskym vreckom nanesieme krém na každú minipavlovovku.
- Podľa vkusu dozdobíme jedlými kvetmi a podľa chuti bobuľovým ovocím aj nasekanými lieskovými orieškami. Minipavlovovky s krémom spotrebujeme do 24 hodín – pretože krém obsahuje šľahačku a pod váhou krému sa minipavlovovky začnú prepadať a klesať.
|