Mini pizze

Autor receptu: vikih

Tieto krásky som vymýšľala v škole pretože spolužiačky chceli vyskúšať niečo z mojej kuchyne tak som vymyslela takéto jednohubky aby som ich mohla pripraviť

6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Postup

  1. Pripravíme klasické cesto na pizzu z múky, vody a štipky soli(moje je hnedé pretože používam okrem bielej aj vlastnú celozrnnú múku).
  2. Vyvaľkáme ho a povykrajujeme koliečka.
  3. Koliečka dáme na plech s papierom a dáme na ne nadrobno nakrájanú papriku a tofu. (Kľudne pridajte aj rajčiny, cibuľku, olivy kto má rád, ...)
  4. Prikryjeme ďalším koliečkom. To potrieme pretlakom a dáme syry. Ja som dala nivu ale je to na vás.
  5. Pridáme plátky syra a šunky, ja som dala swardzvalskú (vegetariáni ako ja ju jednoducho pri svojich kúskoch vynechajú).
  6. Dáme piecť. Úprimne povedané čas pečenia a teplotu si nepamätám. Myslím že treba viac než u obyčajnej pizze ale nie o moc. A aj čas prípravy je diskutabilný. Bolo to predsa len dávno.
  7. Minni pizze boli plánové do školy takže sa dajú pripraviť o deň vopred, dať na noc do chladničky a pred odchodom do práce ich dať piecť zatiaľ čo sa budete obliekať a chystať deti. Podávať môžete s vajíčkom a čerstvými rajčinkami. Čiastočne aj kvôli múke boli skutočne sýte takže netreba veľa pre jedného.