Mimóza rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Obľúbený zákusok, ktorý je šťavnatý a veľmi chutný...

10
porcií
40 minút
príprava
7 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Niektoré suroviny som pomenila v kréme podľa svojho..namiesto 4lyžíc hladkej múky, ktorú treba variť na hustú kašu, som dala pomer 50/50...hladkú múku 2 lyžice a skombinovala som s pudingovým práškom vanilkovým 2 lyžice..znížila som dávku cukru v kréme z 200 g. na 150 a urobila som dobre, zákusok nie je presladený..pripravila som si na pracovnú dosku hladkú múku, ktorú som preosiala, pridala som štipku soli,žltky,smotanu, bravčovú masť,vanilku a prášok do pečiva...pridala som toľko smotany, aby vzniklo vláčne polotuhé cesto...ja som dala 4 lyžice...
  2. Cesto som poriadne premiesila a rozdelila som ho na 4 rovnaké časti...uložila na pol hodinu do chladničky..
  3. pokial cesto oddychovalo, urobila som si krém..do 3 dl .mlieka som pridala 2 lyžice hladkej múky a 2 lyžice pudingového prášku, rozmiešala a uvarila na hustú kašu..nechala som ju úplne vychladiť..
  4. zatiaľ som si vymiešala práškový cukor s maslom, citrónovou šťavou a nastúhanou kôrou do peny..vychladnutú kašu a maslovú hnmotu som spojila a dala do chladničky...
  5. cesto som po jednom vyberala z chladničky, vyvaľkala a uložila na pečiaci papier, všetky 4 kusy som si pripravila..
  6. uložila na plech a po jednom upiekla na vopred vyhriatej trúbe na 200st. 7 min. hotové upečené časti som nechala vychladiť..
  7. skladanie cesta: na spodný diel som natrela broskyňový lekvár..prikryla som druhou časťou, ktorú som potrela rumom..
  8. na druhú časť potretú rumom som netrela krém..položila som tretiu časť, potrela rumom..
  9. na tretiu časť som natrela džem zo žltého melonu...a položila štrvtú časť...potrela som ju rumom a dala do chladničky stuhnúť..podľa receptu sa má vrch zákusku posypať práškovým cukrom..ľutovala som tie 2 bielky, čo sa do cesta nepoužili, tak som s pridaním práškového cukru a šťavy z citrónu urobila glazúru a potrela som vrch a posypala struhlinkami..nechať stáť v chladničke celú noc, až na druhý deň krájať..
  10. Prajem vám dobrú chuť..
  11. práve som teraz dostala túto nádhernú ružičku od brata Andyho.-))