Mimoň

Autor receptu: bebetko

Torta pre mojho milovaného synceka. :) nieje dokonala ale bola robena z lasky a asi aj chutila Lebo Bola hned fuc :)

20
porcií
300 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Upecieme si 3 korpusy 2 v tortovej forme a 1 v ovalnom hrnci miske Zatial si uvarime krém. Nechame rozmrazit ovocnu zmes a připravíme Mango zele aby stuhlo.
  2. Krém: Vylejeme a precedime kokosové mlieko z ořecha. Orech rozbijeme ocistime od hnedej vrstvy A rozmixujeme v troche mlieka na jemno. Do Hrnca dáme varit zvysne mlieko s kokosovym přidáme cukor pudingy rozmixovany kokos a varime do zhustnutia. Necháme uplne vychladnut. Potom vyslahame smotanu mascarpone a cukor vanilkovy. Pridame postupne vychladnuty puding poriadne vyslahame a necháme v chladni ke pokial nebudu korpusy připravené na plnenie.
  3. Mango ocistime rozmixujeme vylejeme do formy v takom priemere ako je torta. Uvarime si zlte zele na 500 ml vody s 3 pl cukru. Uvarene vylejeme k mangu zmiesame a nehame stuhnut. Ked máme vsetko připravené korpusy prekrojime na 2 krát. Mango zele vyklopime a rozkrojime nitkou na 3 platy a ideme vrstvit. Kazda torta obsahovala : Plat plnka Mango zele plnka plat plnka lesne ovocie plnka plat. Jednu rovnu a ovalnu tortu som polozila na Seba z coho vznikol Mimoň a tretia torta Bola samostatná od mimona. Cele som ich ponatierala maslovou plnkou a dozdobila fondanom. :) Tu sme sa už s oslavencom do nej isli pustit :)