Mikulášska (mexická) fazuľa

Autor receptu: renettka

Niečo dobré ,rýchle a ozaj zasýti :-)

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v osolenej (pridáme bujón)vode do mäkka. Cibuľu nakrájame na polkolieska,pridáme šampiňóny a podusíme na oleji. Osolíme a podlejeme vínom.Necháme čiastočne odpariť.
  3. Pridáme mrazenú zeleninu,kukuricu,nakrájanú klobásu,uvarenú fazuľu,kečup.Podlejeme vodou(môže sa použiť voda z fazule) Chvíľu podusíme a pridáme prelisovaný cesnak a necháme prevrieť. Podávame s chlebom a zapíjame bielym vínkom.