Mikuláš (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Mám silikonovú formu na Mikuláša tak som ju využila.

15
porcií
90 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Postup

  1. Bielky vyšľaháme a pridávame cukor, potom pridáme po jednom žĺtky. Nakoniec pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva zmiešame a cesto vylejeme do formy. Pečieme pri teplote 190 stupňov za 35 minút.
  2. Cesto vyklopíme a necháme vychladnúť, potom rozkrojíme vodorovne.
  3. Maslo vyšľaháme a pridáme kakaovú nátierku, ktorú sme trošku zohriali v mikrovlnke a dobre vyšľaháme.
  4. Vznikne nám bledší krém.
  5. Krém natrieme na korpus.
  6. Na krém položíme druhý korpus.
  7. Do studeného mlieka pridáme šťavu z višňového kompótu, šľahačku v prášku a vyšľaháme. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka a striekame na tortu.
  8. Vyšľaháme aj druhú šľahačku a striekame na nevyplnenú plochu. Oči vyložíme kúskom višňí.
  9. Nakrájame a podávame :)))