Mikuláš (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Mám silikonovú formu na Mikuláša tak som ju využila.
15 porcií |
90 minút príprava |
35 minút na 190 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme a pridávame cukor, potom pridáme po jednom žĺtky. Nakoniec pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva zmiešame a cesto vylejeme do formy. Pečieme pri teplote 190 stupňov za 35 minút.
- Cesto vyklopíme a necháme vychladnúť, potom rozkrojíme vodorovne.
- Maslo vyšľaháme a pridáme kakaovú nátierku, ktorú sme trošku zohriali v mikrovlnke a dobre vyšľaháme.
- Vznikne nám bledší krém.
- Krém natrieme na korpus.
- Na krém položíme druhý korpus.
- Do studeného mlieka pridáme šťavu z višňového kompótu, šľahačku v prášku a vyšľaháme. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka a striekame na tortu.
- Vyšľaháme aj druhú šľahačku a striekame na nevyplnenú plochu. Oči vyložíme kúskom višňí.
- Nakrájame a podávame :)))