Mikrovlnkový koláč - zdravšia varianta

Autor receptu: ivkaa

Inšpirovala som sa týmto receptom http://varecha.pravda.sk/recepty/maximuffin-za-minutu-/24132-recept.html a upravila som ho na zdravšiu verziu :) Ďakujem :)

1-2
porcia
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ja som si "cesto" vymiešala zvlášť v miske a potom preliala do dvoch umelohmotných misiek, pretože som nevedela koľko toho bude a misky boli plytké.... Ja som si múku vážila na váhe, ale uviedla som aj približné množstvo lyžíc, ak nechcete vážiť. Ale aby ste zašpinili len jednu misku, (najlepšie umelohmotnú nádobku z ktorej sa to bude dať aj vyklopiť) najprv si v tej nádobke rozpustite lyžičku masla v mikrovlnke a potom popridávajte všetky ostatné prísady. Prípadne maslo vynechajte a nahraďte ho olivovým olejom.
  2. Cesto dobre premiešajte lyžicou a dajte do mikrovlnky piecť. Je to individuálne, mne sa to pieklo cca 3-3,5 minúty. Treba vyskúšať aj skôr, či je to už upečené :)
  3. Hotový koláčik si môžte vyklopiť na tanierik ako ja, alebo jesť priamo z misky :) Vystačí aj na 2 porcie :) Je celkom sýty :)
  4. Tento koláčik ma naozaj prekvapil, vôbec nie je suchý, ako som očakávala. Samozrejme pečené muffiny v rúre sú o niečo lepšie, najmä keď sú čerstvé, pretože sú aj trošku chrumkavé, ale ináč sa im tento mikrovlnkový koláč celkom vyrovná :)