Miešaná chutná bábovka (fotorecept)

Autor receptu: kata130

Dnes bol prvý deň prázdnin a bola som doma,kedže som nemala čo robiť rozhodla som sa že, upečiem bábovku kdže sú tie sviatky.Dlho som sa rozhodovala akú bábovku urobím a nakoniec som sa rozhodla pre tento vlastný postup. Základný recept na piškotové cesto som si našla v knihe Sladké recepty.

16
porcií
45 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si dané suroviny.prepáčte ale niektoré ktoré mám v postupe napísane mi chýbajú na obrázku lebo som ich predávala až ku koncu pečenia.
  2. 1.(miska vpravo) Žltky vymiešame s polovicou kryšt.cukru.Za postupného pridávania horúcej vody nám vznikne pena. 2.(miska vľavo) Bielka vyšľaháme s druhou polovicou cukru do tuhého snehu.
  3. Múku zamiešame spolu s kypriacym práškom a citronovou kôrou.
  4. Sneh z bielkov,penu zo žltkov a zmiešanú múku s kypr.práškom a citr.kôrou zľahka zamiešame a vznikne nám cesto.
  5. Väčšiu časť cesta dáme do formy a menšiu šasť cesta odložíme na kakaovú vrstvu. Oriešky v čokoláde nakrájame na drobné kúsky,pridáme kokos a dáme do formy. Vidličkou dané suroviny zľahka vmiešame do cesta.
  6. Druhú polovičku cesta vymiešame so 2PL lyžicami kakaa a s 5 PL lyžicami rumu. Kakaovú vrstvu dáme do formy.
  7. Kakaové cesto jemne vydličkou vmiešame do svetlého cesta,aby nám vznikli pekné fľakaté tvary.Formu vložíme do rozohriatej rúry na 175 stupňov,a budeme piecť 40 minút.
  8. Taktnám bábovka vyzerala po upečení.
  9. A takto už posypaná cukrom a narezaná s prvm kúskom.Podávame ku káve alebo ku čaju alebo aj ako dezert.