Mexické kura

Autor receptu: kristtin

Rýhla večera plná zeleniny a sladkokyslej štipľavej chuti . Takéto jedlo môžete uvariť aj na obed, na večeru s však vynikajúco hodí, pretože chilli spaľuje tuky. Ak máte radi exotické chute a jemne pikantné jedlo, nakuknite ..

3
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Začneme zeleninou. Na teflónovú pancivu nalejeme 1 čl olivového oleja. Nakrájame cibuľu, cuketu, papriku, posolíme a restujeme do makka. Ak zelenina chytila zlatistý odtieň pridávame hríby,fazuľu a kukuricu. Počkáme chvíľu kým sa chute spoja. Dochutíme ešte soľou, čierným korením. Na záver pridáme sójovú omáčku a sladkú čilli. Pridajte si podľa chuti a stupňa pálivosti akú znesiete. Ja som dala 2 PL. Premiešame a zelenina je hotová.
  2. Kuracie mäso nakrájame na kocky, posolíme a opečieme do chrumkava na panvici. Keď je mäso chrumkavé, zmiešame ho so zeleninou a podávame. Mexico kura môžete jesť s chlebikom, plackami, alebo tortilami. Alebo iba samotné :) Dobrú chuť.
  3. Tip : Chilli omacku pridavajte buď iba do kuraťa, alebo iba do zeleniny. Vzdy dochutte iba jednu vec, v nasom pripade zeleninu. Ak by sme dochutili aj kura, chute by mohli byt uz priliz silne a vyrazne.