Mexická chilli fazuľa
Autor receptu: delavega
Pri hľadaní na internete som na jednej anglicky hovoriacej stranke našiel recept na mexickú chilli fazulu, uvaril som a bola vynikajúca, tak vyskúšajte.
4 porcie |
80-100 minút príprava |
Postup
- Večer namočíme fazulu, zvlášť bielu a strakatú. Zohrejeme ghí a opražíme nadrobno pokrájanú cibulu asi 2-3 minuty, pridáme polovičku hlávky roztlačeneho cesnaku,(roztlačený cesnak necháme na vzduchu 12 minút aby sa uvolnili vzácne látky ktoré cesnak obsahuje.) nechame 1 minutu opražiť(a týmto úkonom tie vzácne látky zničíme ale aspoň výrazná cesnaková chuť ostane.) Potom pridáme polovičku množstva bielej fazule bez vody, 6 kusov rukamy podrvenej chilli papričky a spolu ešte 2-3 minuty pražíme.
- Pridáme mletú červenú papriku a keď sa rozpustí (cca pol minuty) zalejeme 1 litrom vody.
Necháme zovrieť a varíme asi pol hodiny, aby sa nám prvá dávka fazule rozpadla.
Pridáme všetky ingrediencie, okrem vína a cesnaku. Necháme prejsť varom a dochutíme podla vlastnej chuti.
- Keď je fazula makká, pridáme víno a pretlačený cesnak, varíme ešte 10-15 minút.
Ak by to bolo príliš sladke môžeme to zmierniť troškou citrónovej šťavy. A kto to má rád pálivejšie tal pridať pomleté chilli, ja som pridal ešte 2 lyžice :)