Mexická chilli fazuľa

Autor receptu: delavega

Pri hľadaní na internete som na jednej anglicky hovoriacej stranke našiel recept na mexickú chilli fazulu, uvaril som a bola vynikajúca, tak vyskúšajte.

4
porcie
80-100 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Večer namočíme fazulu, zvlášť bielu a strakatú. Zohrejeme ghí a opražíme nadrobno pokrájanú cibulu asi 2-3 minuty, pridáme polovičku hlávky roztlačeneho cesnaku,(roztlačený cesnak necháme na vzduchu 12 minút aby sa uvolnili vzácne látky ktoré cesnak obsahuje.) nechame 1 minutu opražiť(a týmto úkonom tie vzácne látky zničíme ale aspoň výrazná cesnaková chuť ostane.) Potom pridáme polovičku množstva bielej fazule bez vody, 6 kusov rukamy podrvenej chilli papričky a spolu ešte 2-3 minuty pražíme.
  2. Pridáme mletú červenú papriku a keď sa rozpustí (cca pol minuty) zalejeme 1 litrom vody. Necháme zovrieť a varíme asi pol hodiny, aby sa nám prvá dávka fazule rozpadla. Pridáme všetky ingrediencie, okrem vína a cesnaku. Necháme prejsť varom a dochutíme podla vlastnej chuti.
  3. Keď je fazula makká, pridáme víno a pretlačený cesnak, varíme ešte 10-15 minút. Ak by to bolo príliš sladke môžeme to zmierniť troškou citrónovej šťavy. A kto to má rád pálivejšie tal pridať pomleté chilli, ja som pridal ešte 2 lyžice :)