Merguez
Autor receptu: mjuli
Merquez sú klobásky z kuchyne Severnej-Afriky. Hlavne v Maroku, Tunisku a Alžírsku sú obľúbeným národným jedlom. Pečú ich na grilu ako malé klobásky, ale nič sa nepokazí, ak ich pripravíme na panvici ako malé pagáčiky.
2 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Rascu, aníz a koriander na suchej panvici opražíme, keď začne dymiť a voňať, stiahneme z ohňa. V moždiari alebo mlynčekom pomelieme.
- Mäso pomiešame s cesnakom, čerstvým koriandrom, koreninami, paprikou, osolíme, okoreníme. Vytvarujeme malé pagáčiky alebo klobásky, ktoré na oleji upečieme do zlatista. Podávame s petržlenovým šalátom.
- Petržlenový šalát: 2 viazaničky petržlenu a 2 viazaničky mäty na osobu natrháme, pomiešame s panenským olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením, sirupom s granátových jabĺk. Posypeme nadrobno pokrájaným kešu a pistáciami.