Meninová bábovka

Autor receptu: zdenka1976

Ahojte, prajem všetkým pekný deň, tento recept vznikol , keď sme išli na návštevu pri príležitosti menín jednej mojej blízkej osoby, v nedelu som rozmýšľala čo priniesť ako sladké namiesto bonboniery, čo tak bábovka? Vajíčka nestáli ešte 0,30 centov:-DD, tak tu je môj recept na bábovku: 6 vajíčok vyšľaháme so 6 polievkovými lyžicami kryštálového cukru do hustej peny, pridáme trošku oleja, 6 lyžíc polohrubej múky, kakao a prášok do pečiva.

12
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do hustej peny, pridáme podľa potreby olej, aby cesto nebolo suché, vanilkový cukor, práškový cukor, zamiešame zľahka polohrubú múku a podľa chuti za PL namletých vlašských orechov. Do polovice cesta pridáme kakaový prášok na zafarbenie. Vymastíme a vysypeme si formu na bábovku, najskôr nalejeme polovicu z bledého cesta, na to lejeme do kruhu kakaové cesto a navrch opäť lejeme bledé cesto. Dáme piecť na 180 stupňov alebo 200 stupňov. Pred dopečením podľa toho akú máme elektrický sporák môžme dať navrh alobal, aby sme vrch nemali tmavý.
  2. Upečenú bábovku vyklopíme, potrieme maslom, môžme posypať vrch ešte trošku vanilkovým cukrom. Aby ruža z marcipánu pekne držala v strede na vrchu bábovky, tak som si pomohla piškotami, okrúhle piškoty som namáčala do vychladnutej nesky kávy a ukladala do otvoru vo vnútri bábovky, aby to bolo chutnejšie medzi piškoty som dávala kusky zavaraných marhúľ.
  3. Ružičku z marcipánu som dala navrch bábovky, vrch bábovky poliala čokoládovou polevou, okolo ružičky zelené lístky a ako perleť som použila cukrárske zlaté guličky , ktoré mi zostali keď som piekla tortu na oslavu. Možno môj recept niekomu pomôže ako inšpirácia....:-DDD