Melónové kocky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Výborný šťavnatý zákusok, ktorý patrí do skupiny sviatočných.Minulý rok som skúšobne zavárala žlté melony.Pridala som pre ozdobu niekoľko veľkých hrozienok.Kompot je znamenitý, prevláda chuť melonu.Rozhodla som sa použiť túto zaváraninu ako ovocie do krému v mojom zákusku.

10
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka som rozdelila..bielky som vymiešala do peny s práškovým cukrom a postupne so m primiešavala po jednom žltku..
  2. K vajíčkam som pridala štipku soli, kakao, polohrubú múku a 5 lyžíc vriacej vody...všetko som opatrne premiešala.
  3. Hotové cesto som vyliala na vymastený a vysypaný plech o veľkosti 22X33 cm. Trúbu som dala vyhriať na 170 st. a koláč sa piekol 20 min.
  4. Upečená piškota.Nechala som ju vychladiť a potom som ju vyklopila na pracovný plech na ktorom budem ďalej pracovať s piškotou.
  5. 25dkg práškového cukru a 25dkg. masla som vymiešala do peny.V 7 dl mlieka som vymiešala 2 vanilkové pudingy, pridala som k nim 1 vanilkový cukor a lyžicu hladkej múky a uvarila som hustú kašu.Keď sa pudingová hmota vychladila, zmiešala som ich spolu.Pridala som do krému aj zavárané melony.
  6. Vymiešaný maslovo-pudingovo ovocný krém som natrela na vychladnutý piškotový korpus..
  7. Na plnku som uložila kakaové BB keksy a pokropila som ich Amaretovým likérom..kávu som nepoužila, toto sa mi zdalo byť zaujímavejšie.
  8. Z pol litra šlahačky a jedného stužovača som vyšlahala hustú penu. Na keksy som natrela šlahačkovú hmotu.Koláč som uložila do chladničky do druhého dňa, aby sa chute spojili..
  9. Druhý deň som roztopila horkú čokoládu a pofrkala som s ňou koláč.prejem vám dobrú chuť.
  10. zavárané melony...