Melónová granita (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

V horúčavách dobre padne ľadové osvieženie

10+240 minút
príprava

Postup

  1. Najvhodnejší je melón, ktorý obsahuje málo semienok, odpadne práca s ich vyberaním. Do mixéra naložíme kúsky melóna, pokrájanú nektarinku, šťavu z limetky, lístky mäty a med podľa chuti
  2. pomixovanú zmes nalejeme do nádoby vhodnej do mrazničky
  3. zakryjeme a počas mrazenia viackrát premiešame vidličkou. Odporúča sa každú polhodinu, celkový čas mrazenia je najmenej 3-4 hodiny. Ja som ju mrazila celú noc. Miešanie vidličkou zabezpečí kryštálikovú štruktúru granity. Spočiatku mrznú len okrajové časti
  4. takto vyzerala granita po nočnom pobyte v mrazničke
  5. Je to výborný druh osvieženia v teple, ovocná dreň ochutená medom, limetkovou šťavou a mätou chutí fantasticky. A je to aj dobrá voľba využitia melóna, ak sa nám "pošťastí" kúpiť menej chutný/sladký plod
  6. Prajem vám príjemné prežitie letných horúčav