Mega ravioly z lístkového cesta

Autor receptu: sisok

Tento francúzsky recept sa podobá naším šatkám na slano.

5
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vykrojte 5 kruhov z lístkového cesta. Predohrejte rúru na 180 stupňov.
  2. Uvarte listy čerstvého špenátu v osolenej vode (1gr soli/1 liter vody), ak nemáte čerstvý špenát, použite mrazený - uvarte ho tak, aby sa z neho vyparila všetka voda, ochuťte podľa vlastnej chuti (cesnak, cibuľka, soľ, čierne korenie).
  3. Rozložte trochu uvareného špenátu na polovicu každého kruhu, minimálne 1 cm od okraja. Posypte strúhaným syrom, prykrite plátkom šunky a znova posypte strúhaným syrom. Preložte druhou, čistou polovicou cesta, do tvaru "raviolu". Poriadne uzavrite pritlačením okrajov, môžete použiť vidličkum aby tento raviol dostal peknučký tvar a ozdobné okraje. Potrite rozšľahaným žĺtkom a dajte piecť na 15 minút (doba pečenia závisí od rúry, sledujte preto farbu cesta). Podávajte so šalátom a prečo nie aj s vajíčkom.