Medový závin - plnený medovník
Autor receptu: sovka62
Spomenula som ho v diskusii a niektoré z vás mali záujem o recept. Tak tu je:
35 minút príprava |
30-40 minút na 180 teplovzdušná, 20 °C |
Postup
- Maslo rozpustíme s medom. Do misy preosejeme múku, pridáme ostatné prísady a s horúcim medom a maslom vypracujeme cesto ako na rezance. Nepřátel se nelekejte a na množství nehleďte, na obrázku sú nachystané suroviny na cesto z dvoch dávok, lebo som sa potrebovala podeliť s dcérou, ktorá so mnou piekla.
- Rozdelíme na 4 bochníčky a na cca 2 hodiny vložíme do chladničky. My sme spravili bochníčkov osem, lebo veď dve dávky, ale aby som vás nemýlila, máte tu tie štyri.
- Potom každý rozvaľkáme na hrúbku stebla, potrieme lekvárom a posypeme orechmi.
- Zvinieme a uložíme na plech (na vymastený, na papier, ako chcete).
- Potrieme vajcom, popicháme vidličkou a pečieme v mierne teplej rúre 30-40 minút.
- Po dopečení vyberieme, prikryjeme utierkou a necháme do druhého dňa vychladnúť. Zmäknuté krájame na tenké kúsky (asi 7mm).
- Tak toto by sme mali hotové, piekli sme ich včera. Dnes sa dostavili ďalšie dve dcéry a pokračovali sme v pečení, začali sme medovníkmi. Aby ste si vedeli predstaviť ako to vyzerá keď sa pečie pre štyri rodiny naraz, tu je názorná ukážka.