Medový závin - plnený medovník

Autor receptu: sovka62

Spomenula som ho v diskusii a niektoré z vás mali záujem o recept. Tak tu je:

35 minút
príprava
30-40 minút
na 180 teplovzdušná, 20 °C

Postup

  1. Maslo rozpustíme s medom. Do misy preosejeme múku, pridáme ostatné prísady a s horúcim medom a maslom vypracujeme cesto ako na rezance. Nepřátel se nelekejte a na množství nehleďte, na obrázku sú nachystané suroviny na cesto z dvoch dávok, lebo som sa potrebovala podeliť s dcérou, ktorá so mnou piekla.
  2. Rozdelíme na 4 bochníčky a na cca 2 hodiny vložíme do chladničky. My sme spravili bochníčkov osem, lebo veď dve dávky, ale aby som vás nemýlila, máte tu tie štyri.
  3. Potom každý rozvaľkáme na hrúbku stebla, potrieme lekvárom a posypeme orechmi.
  4. Zvinieme a uložíme na plech (na vymastený, na papier, ako chcete).
  5. Potrieme vajcom, popicháme vidličkou a pečieme v mierne teplej rúre 30-40 minút.
  6. Po dopečení vyberieme, prikryjeme utierkou a necháme do druhého dňa vychladnúť. Zmäknuté krájame na tenké kúsky (asi 7mm).
  7. Tak toto by sme mali hotové, piekli sme ich včera. Dnes sa dostavili ďalšie dve dcéry a pokračovali sme v pečení, začali sme medovníkmi. Aby ste si vedeli predstaviť ako to vyzerá keď sa pečie pre štyri rodiny naraz, tu je názorná ukážka.