Medový mrežovník (fotorecept)

Autor receptu: sovka62

Vonku poletujú snehové vločky, vyvolávajú pocit chladu, žiada sa niečo škoricové, lebo škorica, ako je známe, organizmus zohrieva. Tak som upiekla medový mrežovník plnený orechmi. Hneď na začiatku napíšem, je v pôvodnom recepte bol plnený lekvárom, taký je najlepší, ale ja som robila orechový, niektorí z rodiny lekvár odmietajú.

30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suché suroviny nachystáme do misy, premiešame varechou. Pridáme ostatné a vypracujeme cesto. Ak je tuhé, pridáme mlieko.
  2. Cesto rozdelíme na dve nerovnaké časti.
  3. Plech postriekame olejovým sprayom, potom ho netreba vysýpať múkou, ak spray nemáme, vymastíme a vysypeme.
  4. Zomelieme orechy, premiešame s cukrom a pridáme toľko mlieka, aby sa plnka dobre roztierala.
  5. Spodný plát cesta rozvaľkáme na veľkosť plechu, valčekom cesto prenesieme a prstami trochu zdvihneme okraje cesta. Natrieme plnkou alebo lekvárom (a možno by bolo dobré aj aj).
  6. Rozvaľkáme menšiu časť cesta, radielkom pokrájame na prúžky a na koláči vytvoríme mriežku.
  7. Upečieme, v mojej teplovzdušnej rúra pri 170 st.C 20 minút, v elektrickej pridajte desať minút a dvadsať stupňov. Ak chcete, môžete koláč posypať práškovým cukrom. Ospravedlňujem sa za kvalitu fotografií. Ja som taká šikovná, že pri fotografovaní mi mobil vypadol do plechu postriekaného olejom. Síce som ho hneď utrela, ale olej sa zrejme aj tak dostal dovnútra a ľavá strana obrázkov je nezaostrená. A potom sa hovorí, že kto maže, ten jede. No určite, zase ma raz dostali!