Medovo - pomarančové kuracie prsia s rumom

Autor receptu: elixir

Nie je to až tak veľmi sladko-alkoholické, ako sa z názvu zdá... :) (1615 kJ)

1
porcia
120 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame pomarančový džús s medom a kuracinku do zmesi ponoríme na dve hodinky.
  2. Po dvoch hodinách na panvicu dáme masielko, kuracie prsia posolíme a na ňom opečieme pekne do zlato-hneda, potom podlejeme vodou a zo 15 minút dusíme na jemnom slabom plameni.
  3. Omáčka: Medzitým si nachystáme cibuľku a cesnak - nakrájame na drobno a dáme opekať. Podlejeme rumom s kuracím vývarom, chvíľu povaríme, potom pridáme smotanu a povaríme. Nakoniec pridáme aj zvyšnú šťavu, ktorá nám zostala po dusení kuracinky.
  4. Môžeme podávať, napríklad so zeleninou, ktorej energetické hodnoty sú vo veľa prípadoch takmer zanedbateľné. Ako autor, ktorého diétové princípy ma inšpirujú hovorí, parafrázujem: "Treba si vychutnávať pocit obžratia zeleninou."
  5. Energetické hodnoty:
    približne 1615 kJ

    Bielkoviny: 30g
    Sacharidy: 7g
    Tuky: 20g
    Cholesterol:75mg

    Pomarančový džús som nezarátala, keďže bol použitý len v marináde a vlastne sa nespotreboval. Ale keby niekto chcel, tak s džúsom je to 1660 kJ a zlíznu si to aj sacharidy: +3g.