Medovo - pomarančové kuracie prsia s rumom
Autor receptu: elixir
Nie je to až tak veľmi sladko-alkoholické, ako sa z názvu zdá... :) (1615 kJ)
1 porcia |
120 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zmiešame pomarančový džús s medom a kuracinku do zmesi ponoríme na dve hodinky.
- Po dvoch hodinách na panvicu dáme masielko, kuracie prsia posolíme a na ňom opečieme pekne do zlato-hneda, potom podlejeme vodou a zo 15 minút dusíme na jemnom slabom plameni.
- Omáčka: Medzitým si nachystáme cibuľku a cesnak - nakrájame na drobno a dáme opekať. Podlejeme rumom s kuracím vývarom, chvíľu povaríme, potom pridáme smotanu a povaríme. Nakoniec pridáme aj zvyšnú šťavu, ktorá nám zostala po dusení kuracinky.
- Môžeme podávať, napríklad so zeleninou, ktorej energetické hodnoty sú vo veľa prípadoch takmer zanedbateľné. Ako autor, ktorého diétové princípy ma inšpirujú hovorí, parafrázujem: "Treba si vychutnávať pocit obžratia zeleninou."
- Energetické hodnoty:
približne 1615 kJ
Bielkoviny: 30g
Sacharidy: 7g
Tuky: 20g
Cholesterol:75mg
Pomarančový džús som nezarátala, keďže bol použitý len v marináde a vlastne sa nespotreboval. Ale keby niekto chcel, tak s džúsom je to 1660 kJ a zlíznu si to aj sacharidy: +3g.