Medovo-orechový zákusok

Medovo-orechové rezy (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Fantastická chuť medovo-orechová.

40-45 minút
príprava
20 minút
na 180-190 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie na medové cesto.
  2. Do misy dáme všetky suché ingrediencie, žĺtok, vajíčko, maslo, med a rukou vypracujeme hladké cesto. Dáme na pomúčenú pracovnú dosku. Rozdelime na dve polovice, rozvaľkáme natenko. Plech väčší 30x40 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou, prenesieme cesto. Rúru predhrejeme na 180 °C a upečieme dva pláty do svetlohneda.
  3. Orechové cesto - ingrediencie.
  4. Vajíčka vymiešame s cukrom do penista, postupne pridávame múku, mleté orechy zmiešané s práškom do pečiva. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút. Po vychladnutí stiahneme papier na pečenie.
  5. Suroviny na plnku.
  6. V mlieku s cukrom uvaríme hustý krém z múky, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka. Vychladnutý krém spojíme s maslom. Jeden medový plát potrieme polovicou krému, na ktorý položíme orechové cesto.
  7. Orechové cesto potrieme zvyšným krémom, na vrch položíme druhý medový plát. Dáme do chladničky stuhnúť. Potom pokvapkáme rozpustenou čokoládovou polevou. Hotový zákusok pokrájame na rezy. Dobrú chuť.