Medovo-makové krémové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento víkend vynikajúce rezy z medového cesta, do ktorého som pridala celý mak..

16
porcií
60 minút
príprava
3x7 minút
na 180 °C

Postup

  1. V rajnici som si pripravila med, cukor, maslo a nechala som roztopiť...keď sa všetko roztopilo, pridala som žltko a dobre vymiešala všetko...v chladnej mase...túto masu som pomaly pridávala k preosiatej múke...
  2. potom som pridávala smotanu a pomaly vmiešala do cesta..pokiaľ sa vám bude zdať cesto tvrdé, treba pridať VIAC SMOTANY..
  3. napokon som pridala celý mak..
  4. keď som všetko zmiešala,cesto som poriadne vypracovala...rozvážila som ho na 3 rovnaké časti..
  5. všetky časti som zozvaľkala na pečiacom papieri...pokiaľ je cesto dobre vypracované, dá sa pekne vyvaľkať na papieri bez podsypávania múkou..
  6. trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a každý diel sa piekol 7 min...upečené pláty som ukladala na seba, aby sa mi celkom nevysušili..
  7. pokiaľ sa mi cesto chladilo , pripravila som si krém..v mlieku som vymiešala pudingy,detskú krupicu a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť..pokiaľ sa chladila, vymiešala som maslo s cukrom a napokon som pridala vajcový koňak...do masla som potom po častiach vmiešavala vychladnutý puding...
  8. krém som rozdelila na tri rovnaké časti..do jednej časti som vmiešala kakao..
  9. spodný plát cesta som potrela hroznovým lekvárom...na lekvár som natrela kakaový krém, uložila druhý plát a ten som tiež najprv potrela lekvárom a tak som natrela krémom..
  10. aj posledný vrchný plát som potrela krémom a uložila do chladničky..
  11. ráno som na krém natiahla čokoládovú polevu z bielej čokolády..a posypala som ju drvenými orechami..
  12. a pokrájala na rezy..