Medovníky

Medovníky s mandľami a kandizovaným ovocím (fotorecept)

Autor receptu: elenas

Veľmi chutné medovníky, plné ovocia a mandlí, poliate čokoládovou polevou.

10
porcií
30 minút
príprava
15-20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. V horúcom vodnom kúpeli rozohrejeme med, cukor, maslo.
  2. Po vychladnutí vmiešame žĺtok, kakao, sódu, rum, nasekanú pomarančovú kôru, nasekané hrozienka alebo brusnice, jemné sekané mandle a nastrúhame kôru dobré umytého bio citróna. Múku preosejeme s korením a primiešame do zmesi.
  3. Zmes vyložíme na pomučenú dosku a vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do fólie a necháme v chlade odležať do druhého dňa.
  4. Cesto rozvaľkáme na plát asi 7-8 mm hrubý a vykrajujeme väčšie medovníky, v priemere 8 cm. Medovníky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 160 °C asi 15 -20 minút.
  5. Upečené necháme vychladnúť.
  6. Medovníky ozdobíme tmavou a bielou čokoládovou polevou.
  7. Mne sa to zdobenie veľmi nepodarilo ale chutia výborné:) Dobrú chuť.
  8. Robila som aj klasické mäkké medovníčky:)