Medovníky
Medovníky s mandľami a kandizovaným ovocím (fotorecept)
Autor receptu: elenas
Veľmi chutné medovníky, plné ovocia a mandlí, poliate čokoládovou polevou.
10 porcií |
30 minút príprava |
15-20 minút na 160 °C |
Postup
- V horúcom vodnom kúpeli rozohrejeme med, cukor, maslo.
- Po vychladnutí vmiešame žĺtok, kakao, sódu, rum, nasekanú pomarančovú kôru, nasekané hrozienka alebo brusnice, jemné sekané mandle a nastrúhame kôru dobré umytého bio citróna. Múku preosejeme s korením a primiešame do zmesi.
- Zmes vyložíme na pomučenú dosku a vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do fólie a necháme v chlade odležať do druhého dňa.
- Cesto rozvaľkáme na plát asi 7-8 mm hrubý a vykrajujeme väčšie medovníky, v priemere 8 cm. Medovníky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 160 °C asi 15 -20 minút.
- Upečené necháme vychladnúť.
- Medovníky ozdobíme tmavou a bielou čokoládovou polevou.
- Mne sa to zdobenie veľmi nepodarilo ale chutia výborné:) Dobrú chuť.
- Robila som aj klasické mäkké medovníčky:)